пʼятниця, 20 квітня 2018 р.

Нам треба завжди бути на крок попереду.


Відкритий урок англійської мови з використанням сайту Mindomo в 7 класіце ще один крок для того, щоб встигнути за розвитком сучасного світу. А нам треба завжди бути на крок попереду.

Використовуючи карти знань, ми отримуємо такі можливості:

– поліпшити пам’ять, пригадати факти, слова й образи;

– генерувати ідеї; – надихнути на пошук рішення;

– аналізувати результати або події;

– структурувати роботу (реферат, доповідь);

– підбивати підсумки зробленого;

– організовувати взаємодію при  груповій роботі або у  рольових іграх;

– ефективно структурувати і опрацьовувати дані. 

На уроках з іноземної мови вчитель за допомогою карти знань може концентруватись увагу учнів на основній інформації, цікаво подати го- ловний матеріал, наприклад, для вивчення лексики. У такій формі матеріал краще запам’ятовується, розвиває креативність учнів і  зацікавленість до предмета, праця стаж більш продуктивною.

Тож сайт Mindomo – це сервіс, що дозволяє створювати інтелект-карти (mind maps) онлайн, а також публікувати і зберігати їх. Такі інтелект-карти допомагають учням графічно зображувати та зберігати систему складних понять, ідей та іншої інформації, семантично пов’язаної між собою. Створення будь-якої інтелект-карти починається з визначення ключового поняття, яке буде центром усієї карти. Потім визначаються підтеми, які тісно пов’язані з ключовим поняттям, розширюють або доповнюють його. Підтеми поєднуються з головним поняттям, утворюючи свого роду діаграму. Так може бути розширена кожна підтема. В результаті роботи зі співставними поняттями ми отримуємо інтелект-карту, яка наочно демонструє процес мислення та встановлення зв’язків між спорідненими поняттями. Прикладом такої інтелект-карти може слугувати інтелект-карта з теми "Подорож по визначним місцям Лондона.



Немає коментарів:

Дописати коментар