пʼятниця, 16 листопада 2018 р.


Конфлікти та шляхи їх подолання
Відколи існує людство — ми зустрічаємося з конфліктами. Причини кожного випадку начебто називають різні, але легко переконатися в тому, що насправді причина одна й та ж — неповага до інших людей, бажання панувати й підкоряти собі, утверджуючи свою зверхність.

У конфліктах не буває переможців, програють обидві сторони, якою б не була причина конфлікту. Конфлікти займають значне місце в житті кожної людини, оскільки наслідки деяких конфліктів бувають занадто відчутні протягом багатьох років життя. Вони можуть з'їдати життєву енергію однієї людини або групи людей протягом декількох днів, тижнів, місяців або навіть років.
З метою профілактики конфліктних ситуацій у шкільному середовищі та вироблення навичок безконфліктного спілкування в 7 класі були проведені тренінгове заняття для батьків «Інструменти для аналізу конфліктів» та заняття з елементами тренінгу для здобувачів освіти «Конфлікти та шляхи їх подолання».
Батьки та діти ознайомилися  з  поняттям  «конфлікт»  і  «конфліктна  ситуація»,  зі  способами попередження конфліктів. Заняття сприяли формуванню позитивного ставлення до людей, бажання оволодіти навичками  спілкування  і  соціальної  взаємодії;    спонукали  учнів  до  співпраці  і  взаєморозуміння. Такі тренінги вчать раціонально і послідовно діяти в конфліктних ситуаціях;  позитивно впливати на опонентів; краще контролювати власні дії.


Немає коментарів:

Дописати коментар