пʼятниця, 11 листопада 2016 р.

Екскурсія до пожежної частини



Екскурсія до пожежної частини
   Пожежники –  захисники життя і здоров’я людей. Це мужні, безстрашні спритні люди. Пожежники готові до героїчного вчинку кожний день. Їх називають рятівниками, бо вони рятують людей, бійцями «вогняного фронту»,тому що, як і на війні, їм щоразу загрожує смертельна небезпека. Адже  кожна пожежа ніколи не буває схожа на іншу, і ніколи точно не можна сказати, що на цей раз в палаючій кімнаті не впаде на тебе.
   26 квітня 1986 року над 4 реактором  Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало полум’я. Загорівся дах машинного залу. Вогонь міг перекинутися на сусідні реактори, спричинити вибух. Першими до реактора через кілька секунд по тривозі прибули пожежні з охорони електростанції. Вони кинулись у вируюче полум’я не за наказом командира, а за законом совісті.

   Рятівники захистили собою не лише станцію та Європу,вони врятували Землю від загибелі.
Тож під час тижня пожежної безпеки в школі №1 учням 5 класу пощастило побувати на екскурсії в Олександрівській пожежній частині. А цікаву розповідь про роботу пожежної частини провів Буряк Павло Валерійович – начальник караулу ДПРЧ 29 УДСНС України у Кіровоградській області.
Діти дізналися багато цікавого про роботу пожежників. Можливо в майбутньому вони оберуть цю не легку професію.

Немає коментарів:

Дописати коментар